Dag 6, Heiloo naar de oostkant van Haarlem

Na een goede nacht slaap nog even gekletst, ontbeten en daarna vertrokken. Ik sliep bij een vriend in zijn “organic b&b”. Een fijn aangepast tinyhouse. Het is goed toegankelijk met een handbewogen rolstoel (voor een elektrische rolstoel is de draaicirkel in de badkamer denk ik te krap) en heeft sanitair met beugels en zitje. Slaapkamer, keuken, woonkamer, alles zit er in. En in tegenstelling tot de meeste aangepaste kamers ook nog eens heel vriendelijk geprijsd. Dus voor wie aangepaste kamer zoekt en Heiloo en om geving eens wilt verkennen is het een aanrader. Dit was mijn reclame blok!

In 5 dagen ben ik naar Heiloo gerold en nu wil ik in 3 dagen terug rollen. Hoewel m’n route korter is blijft het een flinke afstand en zijn mijn dag afstanden een stuk langer. Op de kaart vandaag 35km maar ik heb er 38 gerold (er is altijd wel iets om kort voor om te rijden, zoals een kerk).

Ik rolde eerst een stukje de route van gisteren terug. Ik kwam weer langs het heiligdom waar ik een korte stop maakte om naar de wc te gaan en toen ik er toch was heb ik nog even in het boekenwinkeltje gekeken. Daarna weer door. Ik rolde door heel ander landschap dan afgelopen dagen. Nu vooral weilanden met koeien, schapen en paarden.

Daarnaast reed ik veel door bebouwing. Daaraan is hier trouwens vaak te zien waar ik ben. Veel Noord-Hollandse boerderijen en rondom Zaanstad veel groene zaanse huizen. Ook zag ik diverse molens. De leukste was een vrij kleine molen waarvan ik hoorde dat die recent was verplaatst en nu werd gerestaureerd.

Ik bezocht ook even kort de Heilige Odulphuskerk in Assendelft (Zaanstad).De Mariakapel was open en ik kon door het hek heen ook de kerk zien. Ik rolde daarna door en voor ik het wist belande ik op een kermis. Niet echt mijn ding. Al moet ik zeggen dat ik een tijdje geleden een kerkdienst op een kermis had gevierd, dat was best bijzonder. Maar verder laat ikde kermis aan mij voorbij gaan. En ook deze kermis rolde ik gelukkig snel voorbij.

Uiteindelijk rolde ik naar het Noordzeekanaal, hier nam ik de pont naar de overkant. Vanuit daar rolde ik naar Haarlem.

Ik kwam lang Ikea, daar bedacht ik me dat ik 2016 ik ook op dat zelfde fietspad rolde. Toen van Haarlem naar Amsterdam en nu deed ik het een stukje richting Haarlem. Hier sta ik nu op de camping (toch eentje gevonden die het hele jaar open is).

Plaats een reactie