Dag 7, Haarlem naar Roelofarendsveen

Na een fijne nacht slapen in m’n tentje (laatste nacht in de tent) werd ik helaas wakker van het getik van de regen en flinke windvlagen. Gelukkig had ik gisteren al extra scheerlijnen gespannen. ik besloot snel in te pakken in de hoop meer regen te voorkomen (het regende steeds kort en stopte dan weer even). Maar helaas, nog voor de tent was ingepakt regende het weer. De tent was nat maar de rest heb ik gelukkig droog in kunnen pakken.Even was het verleidelijk om de trein naar huis te pakken (die trein kon ik horen vanaf de camping) maar dan zou het toch een beetje voelen alsof ik m’n reis niet had afgemaakt dus nadat ik een thermoskan warm water had gemaakt en m’n waterfles had gevuld ben ik toch maar gaan rollen. Ik reed via Hoofddorp richting het zuiden.Waar ik vannacht zou slapen wist ik nog niet. Alle campings waren dicht en ik kwam weinig opties tegen. Ik had wel gisteravond een e-mail gestuurd naar de kerk in Roelofarendsveen met de vraag of zij plek hebben voor een pelgrim.

Ondertussen rolde ik gewoon door, dwars door de regen die af en toe best flink was en af en toe wat minder, maar vrijwel niet stopte. Ik heb ook weinig foto’s gemaakt omdat m’n camera niet nat moet worden en ik die veilig had weggestopt. Bijna de hele reis rolde ik over fietspaden. Er liepen regelmatig koeien en schapen op het fietspad. Sommige lieten zich zelf aaien. Leuk!

Ik kwam langs diverse delen van de stelling van Amsterdam. Ik zag diverse forten en aanverwante dingen.

Onderweg werd ik gebeld door een voor mij onbekend nummer, dit was iemand van de kerk in Roelofarendsveen. Ik kan bij haar logeren. Dit was een opluchting want ik was al bang dat ik nog verder zou moeten en begon door de kou en regen m’n armen al flink te voelen. Vanaf dat telefoontje was het nog wel 2 uur rollen maar dat was te overzien. Ik reed nog langs het mooie Braassemermeer en ik kwam langs de kerk (degene die ik had gemaild). Terwijl ik langs het Braassemermeer rolde kwam oordeel zo’n er bij, fijn want ik was best verkleumd door alle regen. Inmiddels ben ik op mijn logeerplek en weer lekker droog en warm. Morgen is het dan echt de laatste dag, dan rol ik naar huis en zit de reis er weer op.

Plaats een reactie