Dag 8, Woensdag 4 oktober, Roelofarendsveen naar Alphen aan den Rijn.

Hier dan eindelijk het blog van de laatste dag van m’n pelgrimstocht. Mijn website lag er volledig uit en het duurde even voor ik (via via) iemand vond die mijn website weer werkzaam kon maken. Maar gelukkig werkt alles weer, alleen een paar blogs zijn verdwenen maar gelukkig heb ik de tekst en foto’s nog dus die plaats ik komende tijd opnieuw.

Na een gezellige avond, een goede nachtrust (waarbij ik toen ik wakker werd al snel vrolijk werd begroet door de lieve hond) en een lekker ontbijt met zelfgebakken brood ben ik vertrokken vanaf Roelofarendsveen. Ik rolde over een mooi bruggetje meteen sluis.

Ik rolde langs het Braassemermeer en nam een klein veerbootje naar de overkant. Dit pontje is alleen voor voetgangers en fietsers. Als rolstoelpelgrim ging het gelukkig ook prima.

Eerst kwam ik nog een groep pauwen tegen die over het pad wandelden. Ik rolde via Woubrugge al snel Alphen aan den Rijn in. Vanaf daar kwam ik in bekend gebied.

Bij winkelcentrum de Herenhof kwam ik nog een van m’n volgers tegen, we maakten een praatje en hadden het over deze website die de avond ervoor uitgevallen was. Ik vertelde dat ik er weinig van snap maar zij kende iemand met de juiste kennis en via die weg is uiteindelijk mijn websiteprobleem ook opgelost. Bedankt!

En daarna rolde ik via een aantal typisch Alphense dingen (Rijn, gemeentehuis, fietsappel) naar huis.

Het was heerlijk weer, zonnig en relatief warm vook oktober. Dus fijn om zo mijn reis weer af te sluiten.

Inmiddels ben ik alweer een dag of 5 thuis en kijk ik terug op een mooie reis. Natuurlijk was het korter en anders dan de reizen door Frankrijk. Maar ondanks dat was het wel een vergelijkbare reis door de mooie ontmoetingen en nieuwe wegen die ik mocht rollen. Fysiek merk ik dat deze reis precies goed was, het was zwaar maar niet te erg. Ik merk aan de ene kant dat ik al een eind opweg ben wat betreft mijn herstel omdat rollen en tent opzetten best goed gaat maar ik merk ook dat ik nog lang niet op m’n oude kracht zit. Een duin voelt als het centraal massief en 25km als 40km. Maar ik merk ook dat de training door deze reis m’n spieren ook weer extra hebben versterkt. Dus langzaam maar zeker kom ik er wel. 

Komende maanden nog flink oefenen in het revalidatiecentrum en bij de fysio en dan hoop ik voorjaar 2024, ergens tussen Pasen en Pinksteren, weer te vertrekken naar Rocamadour om van daar weer richting Santiago te rollen.

 

3 gedachten over “Dag 8, Woensdag 4 oktober, Roelofarendsveen naar Alphen aan den Rijn.”

Plaats een reactie