Oud en nieuw

Het laatste blog van het jaar. Vandaag is het alweer oud en nieuw.

Terugkijkend op 2023 liep alles anders dan gepland. Ik had gedacht dit jaar vanaf Rocamadour te gaan rollen naar Lourdes en misschien wel tot de grens met Spanje maar in plaats van rollen werd het het ziekenhuis. Die hernia in mijn rug gooide de boel flink in de war. Gelukkig kon ik september toch nog een weekje rollen. Inmiddels gaat het steeds beter, het ergste ligt achter mij en nu is het vooral nog een kwestie van mijn spieren nog verder trainen want qua kracht ben ik nog niet op mijn oude niveau, maar langzaam maar zeker zal ik er wel komen. Ik kijk in ieder geval uit naar mijn volgende pelgrimstocht in 2024.

Als ik deze oud en nieuw vooruit kijk naar 2024 gaat ook dat weer anders dan ik had verwacht/gehoopt.

Ik schreef eerder al dat ik verwachtte tussen Pasen en Pinksteren te kunnen pelgrimeren, helaas ziet het er naar uit dat het die periode niet gaat lukken en de reden daarvoor is zowel negatief als positief. 

Mijn huidige rolstoel word namelijk heel slecht en is niet meer betrouwbaar genoeg voor een grote tocht. Al sinds 2016 (het begin van mijn pelgrimage) rol ik in deze rolstoel (een T-lite met e-motion wielen), zoals jullie weten is die goed gebruikt maar zeker de wielen geven steeds vaker storing en ook met het frame zijn bepaalde dingen niet zoals zou moeten. Daarom heb ik afgelopen periode een nieuwe aanvraag gestart, zijn er brieven geschreven door de ergotherapeut en heb ik een eerste gesprek gehad met een leverancier.

Volgende week wordt mijn nieuwe rolstoel opgemeten (waarschijnlijk word het een rolstoel van TNS met e-move wielen) . Hiermee ben ik heel blij alleen is de levertijd van de rolstoel die ik krijg heel lang en is de kans groot dat die pas in mei geleverd wordt. Te laat dus om met Pasen (begin april) te vertrekken. Dus het is nu niet alleen oud en nieuw met de jaarwisseling maar ik ga binnenkort ook van de oude naar de nieuwe rolstoel. Nu heb ik mijn plannen verschoven en wordt het waarschijnlijk eind augustus. 

Dan dus als alles goed gaat met een nieuwe rolstoel. 

Verder hebben jullie misschien wel gezien dat mijn website is veranderd, het was tijd voor vernieuwing maar helaas werkt het nog niet helemaal zoals ik wil (vooral de Engelse en Franse vertaling doet niet wat het zou moeten doen) maar het meeste werkt en met de rest ga ik aan de slag na oud en nieuw. Dan is alles weer functioneel voor ik vertrek. Erg leuk vind ik het om tijdens het werk aan mijn website weer veel berichten zien van al mijn eerdere pelgrimstochten, mooi om terug te zien.

Dan wil ik jullie nog een goede oud en nieuw toewensen en al het goeds voor 2024!

1 gedachte over “Oud en nieuw”

  1. Een prachtig roljaar gewenst in je nieuwe rolstoel strakjes. Ben benieuwd hoe hij eruit ziet en hoe hij je bevalt. Nu alles rustig nakijken en uitstippelen of de planning van vorig jaar nog eens onder de loep nemen. Je hebt op deze manier wel langere voor pret.

    Beantwoorden

Plaats een reactie