Dag 9,

Laat ik mijn verhaal eerst maar eens beginnen bij gisteravond.

Ik lag zo rond een uur of zeven even lekker op mijn buik vanuit de tent op bed naar buiten te kijken toen er een vrouw en 2 jongetjes aan kwam wandelen. ik had eerder al met haar een praatje gemaakt en haar mijn verhaal verteld en een visite kaartje mee gegeven met daarop deze website
Nu kwam ze me een heerlijke maaltijd brengen, rattatouille, brood met heerlijke blauwe kaas en later nog een paar koekjes. ze zei er bij dat het is om mij op te warmen en dat was heel fijn want het was inmiddels best fris geworden,
Bijzonder hoe mensen mij zo komen verzorgen.
na de lekkere maaltijd ben ik gaan slapen.

Vanochtend  werd ik rond 7.30 wakker maar was nog erg moe. uiteindelijk de moed gevat om te gaan inpakken, ontbijten en vertrekken, maar het was al 10.00 uur voor ik vertrok. Gelukkig is de afstand om te rollen niet al te lang vandaag.
omdat de afstand niet zo groot was (ongeveer 15km) besloot ik rustig aan te doen, ik nam onderweg de tijd om regelmatig foto’s te nemen (en dan ook geduldig te wachten tot die vlinder zijn vleugels spreid)  en om kleine stukjes om te rijden als daar iets te zien was. ik he vrij veel de officiele route kunnen volgen en door het boekje werd ik dan gewezen op speciale punten. en zo heb ik oa twee mooie paleizen gezien.

Ook ben ik gestopt bij een paar visvijvers (er zijn hier regelmatig een soort gekke vierkante “meertjes” die speciaal zijn gemaakt om te vissen, meestal op prive grond.


ook heb ik eindeloos veel vlinders, vogels, spinnen, hagedissen en andere kleine beestjes op de foto gezet. Vooral 1 soort spin vond ik erg bijzonder, een mooie geel zwart gestreepte.

ook ben ik bij verschillende kerken gestopt. de eerste was

Eglise Saint Martin uit de 14e eeuw in Bussy-Albieux, aan deze kerk en zijn omgeving was goed te zien dat dit een kerk is waar veel pelgrim langs komen. overal zijn Jacobsschelpen te zien, waaronder een heel grote in de straat voor de kerk.

de volgende kerk was er eentje op het kerkhof, ik las er over in mijn boekje (en dat zegt wel iets over mijn Frans, dat lezen gaat al een stuk beter, nu het praten nog).
dit is een 11e eeuwe kerk met een monumentaal altaar. de kapel is geopend voor pelgrims maar ook maandelijks als kerk in de zomermaanden in gebruik.
toen ik toch op het kerkhof was heb ik gelijk mijn drinkfles bijgevuld. op kerkhoven zijn altijd kranen en die zijn ideaal om even wat water bij te vullen.

En als laatste ben ik nog even kort in de kerk van Boën-sur Lignon geweest. Een kerk met een vrij moderne inrichting.

Daarna was het tijd om even naar de supermarkt te gaan voor de weekeind boodschppen en daarna naar de camping.


Zo weer lekker slapen.

Groetjes, 

Rolstoelpelgrim

7 gedachten over “Dag 9,”

  1. Wat heerlijk om zo een maaltijd aangeboden te krijgen. Fijn zo’n rustig dagje en wat veel mooie dingen heb je weer gezien. Dat was geniet voor jou en nu ook voor mij/ons. Ben benieuwd wat je vandaag weer beleefd.

    Beantwoorden
  2. Geweldig hé, en kei lief, toch? zo’n lekkere maaltijd, geniet ervan! En zo ervaar je telkens weer, dat in tegenstelling wat je af en toe zou gaan denken als je het nieuws ziet, dat er nog een heleboel “lieve” mensen op deze aardkloot rondbanjeren 😉 een “Wespspin” hier best bijzonder, Frankrijk, Spanje, Portugal enfin “mediteraansklimaat” vrij “normaal” maar ook die rukken langzaam op naar de Benelux
    Buon Camino xxx

    Beantwoorden

Plaats een reactie