dag 8, kloosters!

Al weer meer dan een week onderweg.
Gisteravond 1 batterij bijna vol gekregen, die heb ik vannacht rond 1.00 gewisseld met de andere lege batterij (al was die 1e nog niet helemaal vol).
Vanochtend opgestaan om 6.15. mijn 2e set batterijen is gelukkig opgeladen maar die batterijen die ik vannacht wisselde waren nog net niet helemaal vol dus heb ik die nogmaals van stroom voorzien. dit stukje schrijf ik in de ochtend en mijn batterij staat nu (8.30) nog te laden. hij heeft geen zin om vol te zijn, goede training voor geduld want ik ben eigenlijk klaar. hopelijk is die batterij zo om 9.00 vol en kan ik vertrekken.

ondertussen zal ik vertellen waarom ik zo enorm vroeg op was. dat was omdat speciaal voor mij een mis om 7.00 werd georganiseerd. ik vroeg gisteravond broeder Jean (John) hoe laat de mis zou zijn. dit was pas tegen de middag en voor mij dus te laat om op te wachten. maar omdat hijzelf en een andere broeder vook vroeg weg moeten besloot hij om 7.00 een mis te gaan vieren. was heel mooi. we waren met z’n drieen en het werd half engels half Frans gedaan. ikzelf mocht de eerste lezing in het Engels voorlezen.
De preek was heel persoonlijk, een verbinding tussen de lezingen van de dag en mijn pelgrimstocht. Dus dat was weer een bijzondere ervaring.

Daarna kreeg ik mijn ontbijt, heerlijk brood, cake en een grote kom thee. fijn om zo de dag te beginnen.

zo de laatste dingen inpakken en dan ga ik weg. de rest schrijf ik later.
…….

Inmiddels is het eind van de middag, tijd om de rest te schrijven, liggend in mijn tentje.
Na het ontbijt bij de broeders heb ik de laatste dingen ingepakt.
Ik zag buiten een mooie grote Jacobsschelp liggen, die kon ik wel goed gebruiken. voorop mijn rolstoel zit een mooie grote die ik in 2016 van de zusters Augustinessen had gekregen (het eerste klooster dat ik bezocht tijdens mijn pelgrimstocht) maar aan mijn rugtas achterop zit maar een piepklein schelpje. Van de broeders mocht ik deze hebben. ben ik heel blij mee. Nu alleen nog iemand vinden die er een gaatje in kan boren.


Toen mijn rolstoel vol geladen was (de tijd dat ik het eerste stukje schreef) ben ik, na afscheid te hebben genomen, vertrokken.
1 wiel was nog niet helemaal vol geladen en dat was eigenlijk maar goed ook. de dag begon namelijk met een lange afdaling en het volledig opgelade wiel protesteerde en viel zo nu en dan uit door overlading. tijdens die afdaling rende ook nog een eekhoorntje over, ik was net op tijd met de camera, al staat die eekhoorn er niet heel mooi op.

het landschap was enorm mooi. ik rolde over een brug over de rivier de Loire die hier door het landschap kronkeld. Er zijn hier flinke heuvels (lage bergen?) maar niet meer zo stijl als een paar dagen geleden. ik rolde steeds wat omhoog en dan weer naar beneden. op iedere top weer een enorm mooi uitzicht.


In Pommiers rolde ik langs weer een oud klooster. ook deze was gebouwd in de stijl van  het klooster in Cluny. Ik heb nagevraagd of ik naar binnen kon met mijn enorm lange rolstoel en dit kon gedeeltelijk. helaas boven en beneden niet (ik paste niet in de lift) maar wel op de beganegrond en de kerk. Ik kreeg een rondleiding, ze vertelde over de mooie 11e a 12e eeuwse kerk en over de geschiedenis van het klooster. daarna kon ik zelf nog even rondkijken.

Er was ook een erg grappige kunst expositie van iemand die de meest kleurrijke en grappige figuurtjes had gemaakt van afval zoals flessen doppen en plastic zakjes en bijbehorende foto’s. Als ik niet had geweten dat het afval was had ik het niet op het eerste gezicht gezien. zo leuk!Daarna rolde ik verder. na een stukje rollen kreeg ik ineens heel mooi zicht op het klooster. ik kwam daarna ook nog een oude brug tegen die nu op het droge leek te staan. ik wilde eigenlijk nog zo’n 14 kilometer verder maar toen ik langs een camping rolde vond ik het ineens mooi geweest en besloot ik mijn tentje op deze camping op te zetten. Daarom vandaag eens een vroege blog.

Ik ben nu dus op de camping in Pommiers, een camping met wifi wat het een stuk makkelijker maakt met het bijwerken van deze website.Morgen weer verder.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

11 gedachten over “dag 8, kloosters!”

 1. Hallo Laura, wat maak je toch weer veel mee! Het is fijn om het allemaal te volgen. Na het boek: Op hoge hakken naar Santiago, lees ik nu: Ik ga op reis en laat achter, geschreven door Simone Awhina en Jessica Menheere. Over de voetreis van Simone naar Santiago. Ook heel boeiend. Iedere keer als jij weer een verslag plaatst ben ik benieuwd. Het boek en ook jouw verhalen inspireren mij. Succes verder Laura! Groetjes, Thea

  Beantwoorden
 2. Hoi Laura, war fijn dat jij elke dag mooie ervaringen hebt met een verscheidenheid van mensen, en ook de ontmoetingen met iedereen die jou reis (tot nu toe…) wel heel bijzonder maken,…. Fijne avond nog en morgen weer een goede reis…. Jan en Klazien

  Beantwoorden
 3. Wat een leuk verhaal met de kloosters.
  En ook nog een mis voor jou ‍
  Geweldig.
  Erg leuk om je zo te volgen, beetje jaloers.
  Geniet ervan en ik rol een beetje mee

  Beantwoorden
 4. wat een gave dag heb jij gehad! Geweldig de kunst uit afval zo knap dat mensen dit kunnen en de fantasie er voor hebben! Wat een prachtig klooster en inderdaad dat is genieten van het uitzicht! Heerlijk joh een keer vroeg op de camping en een relaxt avondje en goede nacht gewenst!

  Beantwoorden
 5. Ha Laura,

  Wat ontzettend leuk om al jouw belevenissen mee te lezen.
  Echt bijzonder wat je de afgelopen dagen beleefd hebt.
  Een korte dag is soms ook heerlijk.
  Even een beetje meer tijd om bij te tanken en weer fris verder te gaan.
  Gezegende nacht!

  Beantwoorden

Plaats een reactie