Gelukkig Nieuwjaar! Al het goeds voor 2023!

De kerstdagen en oud en nieuw zijn alweer voorbij, 2023 is begonnen. Een periode om terug te kijken op 2022 en vooruit te zien naar wat 2023 gaat brengen. Ook wat betreft mijn pelgrimstocht.
Welke dingen gingen goed of juist niet? En wat wil en kan ik veranderen aan mijn bagage. Na 6 jaar pelgrimeren merk ik dat er vrijwel geen dingen zijn die ik was vergeten of dieoverbodig waren. Inmiddels weet ik goed wat ik wel/niet nodig heb, dat is nu wel heel anders dan in de beginjaren. Toen kwam ik onderweg vaak dingen tegen die niet nodig of onhandig waren. Dus ik zal grotendeels weer hetzelfde inpakken als vorig jaar.

Er was wel één belangrijk bagagestuk dat afgelopen jaar voor problemen zorgde, mijn tent. Ineens brak mijn tentstok en die stak dwars door het doek heen (gelukkig op een plek waar er niet een probleem met regen ontstond) en bij latere inspectie van de stokken zag ik nog veel meer haarscheurtjes. Gelukkig had ik een reparatie setje voor stokken bij me (wist niet eens dat dat buisje tussen mijn tent spullen daarvoor diende) en had ik voldoende ductape bij me om reparaties uit te voeren om mijn pelgrimstocht af te maken. Maar nog een jaar met deze tent durf ik niet meer aan.

Maar net voor kerst, op m’n verjaardag, kreeg ik van m’n ouders een nieuwe tent! De verbeterde versie van de tent die ik had (ik had Vango nova 200 en nu Vango F10 Xenon UL 2), lichter en sterker. Hier ben ik heel blij mee! Ik zie er naar uit om ermee op pad te gaan! Binnenkort ga ik hem vast een keertje opzetten in het park bij m’n huis en dan kan hij mee op pad!

En het op pad gaan duurt niet meer zo erg lang, ik ga over 4 maanden (en een paar dagen) al weg, de week na Pasen. Ik ga al jaren augustus/ September weg, maar dit jaar heb ik in die periode een aantal andere dingen, in de zomer vind ik het te heet in Zuid-Frankrijk dus daarom besloten in het voorjaar te gaan.
Ik heb mijn route boekje al gekocht. De nieuwste 2023 versie van de fietsroute ‘Langs oude wegen en pelgrimssteden naar Compostella’. Geschreven door Clemens Sweerman en Aart van Rossum. Ik start halverwege het boekje want het route in boekje start in Nevers en ik in Rocamadour en ik neem de omleiding via Lourdes.


Het boekje, dat overdwars word gelezen en een ringbanden heeft, doet mij erg denken aan het boekje dat ik 2018 gebruikte. Toen rolde ik de Maasroute. Ook dat was een fietsroute. Ik ben erg blij dat ik weer een fietsroute kan gaan volgen. Bij een fietsroute zijn de wegen een stuk toegankelijker dan bij een wandelroute waar ik grotendeels eigen routes uit moet zoeken. Er word vooral over de kleine D-wegen gereden, dat doe ik zelf ook meestal.

Ook word er bij deze fietsroute rekening gehouden met hellingen en probeert de steilste hellingen te vermijden (als het kan). Nadeel is dat de etappes van het boekje langer zijn. Maar ik hou mij toch niet erg aan de etappe afstanden. Ik kijk vooral naar waar campings liggen in de buurt van de route, en die staan in het boekje aangegeven.

Deze route is ook weer rustiger belopen/bereden dan de vorige route, dat vind ik erg fijn.

Ik zie er weer naar uit wat 2023 gaat brengen.

Voor ik afsluit wil ik jullie allemaal al het goeds toewensen voor 2023.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

17 gedachten over “Gelukkig Nieuwjaar! Al het goeds voor 2023!”

 1. Wauw wat een mooi cadeau! Daar zal je een hoop plezier van hebben. Als ik je bezig zie in het park kom ik even kijken hoe die er in het echt uit ziet! Nu al benieuwd naar je nieuwe avonturen!

  Beantwoorden
 2. Hartelijk dank voor uw mooie samenvatting voor de komende periode 2023 ! Ik zie er alvast naar uit om samen met U de nieuwe reizen te kunnen volgen via uw digitale post. Hééél veel succes met alles en hierbij… Vrede en Alle Goeds ! Dank ook voor de vele foto’s over de kerken en de religieuze trefpunten.
  Groeten in biddende verbondenheid !

  Beantwoorden
 3. Ook een heel mooi en gezegend 2023 voor jou en vooral weer een mooie camino!
  Ik hoop ook in April te gaan lopen en begin dan waar ik in 2019 ben geëindigd: Logrogno in het noorden van Spanje.
  Lieve groeten, Lysandra

  Beantwoorden
 4. Oooo, heerlijke voorbereiding en die begint bij een nieuwe tent opzetten, geweldig.
  Ik geniet mee en ook straks weer van je tocht! Zet ,m op !!!

  Beantwoorden
 5. Beste Laura

  Bij deze wens ik je een gezond deugd doend nieuw jaar toe ! 2023 Een nieuwe start nieuwe voorbereidingen en plannen maken !
  Ik kijk er nu al naar uit je weer dag per dag te volgen op je traject !
  Ik wens je nu al veel succes toe !
  Patrick

  Beantwoorden
 6. Laura al vast de beste wensen voor 2023. Wat fijn dat jij van die fijne ouders hebt die voor een nieuwe tent hebben gezorgd. Wij zijn weer zeer benieuwd naar jou nieuwe berichten. Heel veel succes met de voorbereiding.

  Beantwoorden
 7. Dag laura,

  Wat een positief begin van het jaar met zoveel mooie plannen om naar uit te kijken. Heel veel succes maar vooral plezier in alles dat je doet.

  Groetjes,
  Hans

  Beantwoorden

Plaats een reactie