Opweg naar de nieuwe pelgrimage en terugblik op de oude.

Vandaag ben ik vertrokken richting Frankrijk. Het was een mooie reis en ook een mooie manier om terug te kijken op de pelgrimstochten van afgelopen jaren.

De autoroute kruisde vandaag meerdere keren de plekken waar ik ooit als pelgrim langs kwam. Ik passeerde oa Zaltbommel, en den Bosch in Nederland waar ik 2016 langs rolde.

In de 2017 bezocht tijdens mijn pelgrimstocht een vriendin in Kelpen-Oler (Noord Limburg) en ook vandaag ben ik heel even langs geweest. En natuurlijk reed ik door de rest van Limburg waar ik af en toe bekende plekken zag. Verder passeerde ik Maastricht waar ik dat jaar eindigde.

2018 starte ik in Maastricht en vervolgde mijn reis langs rivier de Maas. Ook vandaag heb ik de rivier gedeeltelijk gevolgd en zag vooral veel bekende naamplaatsen op de borden staan zoals Luik, Hoei, Dinant en vele kleine bekende dorpjes.

Nu sta ik op een camping in de Franse plaats Revin aan de Maas. Hier heb ik niet eerder geslapen tijdens een pelgrimage maar ik ben er toen wel langs gerold toen ik van Fumay naar Rocroi rolde. Mijn tentje is al weer opgezet en ga zo lekker een stukje stokbrood met brie en wat fruit eten.

Het was een goede maar vermoeiende reis en ik ga straks vroeg mijn tentje in.

Morgen rij ik weer verder richting Taizé. Ik verwacht daar zondag aan te komen. Morgen of overmorgen zal ik hier weer een nieuw berichtje schrijven.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

14 gedachten over “Opweg naar de nieuwe pelgrimage en terugblik op de oude.”

 1. Wauw jij bent ver gekomen vandaag! En dan zei je vanmorgen dat je niet zo ver rij met je auto. Nou ik ben al blij als ik bij mijn broer in Heerlen ben en niet meer verder hoef. Succes Laura kijk al uit naar je volgende bericht!

  Groetjes Trudi

  Beantwoorden
 2. Hoi Laura, weer leuk om van je pelgrims avonturen te lezen. Als je in Kelpen-Oler bent geweest, ben je niet zo héél ver van de plek vandaag waar wij elkaar een paar jaar geleden ontmoeten! Fijne reis Laura, geniet ervan. Groet, Thea

  Beantwoorden
 3. Wat goed dat je weer op weg bent , Laura! Leuk om je weer te volgen! Je schrijft altijd zo leuk, zo lijkt het net of ik met je mee reis.
  Beaucoup de plaisir, sois prudente et reste en sécurité!

  Beantwoorden

Plaats een reactie