Toch op pelgrimstocht

Het is al even geleden dat ik geschreven heb, afgelopen tijd is door corona zo onzeker geweest en heb ik zo vaak plannen moeten aanpassen en omgooien dat ik eerst mee zekerheid wilde voor een nieuw bericht.

De pelgrimstocht van Vastenactie in April (en later verzet naar September) is niet door gegaan en ook de verzette datum in September gaat niet door, het is inmiddels duidelijk dat het 2021 gaat worden.
En mijn mini pelgrimage in Nederland heb ik om diverse redenen ook niet door laten gaan.
Maar nu is het dan bijna zo ver. Als corona in Frankrijk (Bourgondië) zo blijft zoals het nu is ga ik begin september weer op pad.
Nu alleen hopen dat komende 2 weken corona niet extra oplaait waardoor Frankrijk volledig oranje kleurt. Afgelopen week is o.a. regio Parijs en Marseille (waar ik niet in de buurt kom) oranje gekleurd. Oranje houd in dat naar dat gebied geen niet noodzakelijke reizen gemaakt mogen worden en men bij terugkeer in quarantaine moet.
Als het advies voor de morvan oranje word gaat het niet door. Maar als de situatie blijft zoals nu kan ik toch weg, weliswaar met een stapel mondkapjes voor in overdekte ruimtes, maar buiten kan ik gewoon vrijuit rollen. Ik slaap voornamelijk op campings in mijn eigen tentje en bijna alle campings zijn gelukkig open.Normaal gesproken zou ik dan met flixbus naar het eindpunt van vorig jaar reizen en dan beginnen met wandelen, maar zelf vind ik dit nu een te groot risico om zo’n lange bustocht te maken met veel andere mensen in een bus. Daarom heb ik uiteindelijk besloten dat het beter is om dit jaar met de auto te gaan, in zo’n 3 dagen rij ik dan de 800km naar het eindpunt Taizé in Frankrijk (ik kan niet zo heel veel uur op een dag auto rijden, vandaar de kortere etappes) en onderweg overnacht ik op campings.
Taizé is het eindpunt van mijn pelgrimstocht van dit jaar en dan pak ik daar een bus naar Macon en vanuit daar de trein naar Avallon en dan ga ik beginnen met rollen.

Ik zie er erg naar uit om een paar weken onderweg te zijn, te rollen, nieuwe gebieden te ontdekken, tijd te hebben om mijn gedachten te laten gaan, rust, ontmoetingen, etc.
Zo’n pelgrimstocht doet mij, ondanks dat het fysiek zwaar, is altijd goed en ik kan dan ook haast niet wachten tot ik weer mag gaan.

Komende 2 weken ga ik de laatste dingen plannen en langzaam aan inpakken.
Ik heb in tegen stelling tot afgelopen jaren geen echt uitgezette route. dit komt omdat het een overbrugging is tussen 2 pelgrimsroutes (van Vezelay naar Le Puy) en daar wel een paar routes van bestaan maar geen enkele was helemaal zoals ik zou willen of is ingewikkeld vanwege te rotsige/onverharde paden en/of gebrek aan overnachtingsplekken (zeker nu een aantal plekken ook nog vanwege corona gesloten zijn). Daarom heb ik nu in de regio waar ik ga rollen alle campings en andere goedkope overnachtingsplekken opgezocht en op een kaart gezet. Iedere dag beslis ik wat mijn volgende eindpunt zal zijn afhankelijk van de campings die open zijn. Het gaat dus een zeer flexibele route worden.

Vlak voor vertrek zal ik een nieuw blog schrijven met hoe het er dan voorstaat en met de precieze datum van vertrek.

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

Vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief (als je dat nog niet hebt gedaan), dan krijg je een e-mail zodra ik iets nieuws heb geplaatst. dit kan je doen op de homepage


12 gedachten over “Toch op pelgrimstocht”

 1. Wat fijn om te lezen Laura!
  Het is goed om in Taizé te zijn.
  Ze gaan er heel verantwoordelijk om met de huidige omstandigheden.
  Zoveelk mogelijk gebeurt buiten.
  Het terrein is nog rolstoel vriendeelijker geworden trouwens.
  Zegen!
  Jeroen (Menaam).

  Beantwoorden
  • Hoi Jeroen,
   Ik heb inderdaad gezien dat Taizé hier goed mee om gaat, ik was er een paar weken geleden voor enkele dagen met mijn zoon. De toegankelijkheid bij het de jongeren eet plek is inderdaad verbeterd. Maar ik vond het sowieso al best goed te doen. ik zie er naar uit om er weer heen te gaan en deze keer rollend op deze speciale plek aan te komen.

   Beantwoorden
 2. Heel veel succes Laura
  Het zal je goed doen om toch te kunnen vertrekken.
  Ik krijg meteen ook zin om er op uit te trekken, heel leuk dit te lezen
  Grtjs Reintje

  Beantwoorden
 3. Wat zou dat fijn zijn als het door kan/mag gaan Laura. Het blijft spannend deze hele corona tijd en het veranderd zowat per dag. Maar ik ga zeker voor je duimen want ik ben ook wel heel nieuwsgierig naar wat je weer mee gaat maken!
  Trudi

  Beantwoorden

Plaats een reactie