Hoe het er nu voor staat

Zoals jullie weten ben ik al even aan het voorbereiden voor mijn pelgrimage van Vezelay naar Taizé.
Helaas lijkt het er nu op dat Corona roet in het eten zal gooien.
Hierdoor kan ik sowieso niet rond 17 juni vertrekken zoals ik van plan was. Ik heb nog een beetje hoop voor September maar ook dat is (net als vele andere dingen) nu onzeker.
3, 4 en 5 september heb ik hopelijk ook nog de pelgrimstocht van Vastenachtie die in April helaas niet door kon gaan.
nu er bekend is geworden dat na 1 juli de campings in Nederland weer normaal open gaan opent dit wel andere opties.
Daarom ben ik met een alternatief plan bezig om toch nog even weg te kunnen.

De plek waar ik 2016 ben gestart in Haarlem


Ik ben 2016 in Haarlem gestart en wil nog altijd eens van huis naar Haarlem rollen, dit is niet zo heel ver en als ik dit via een mooie (kust)route wil doen is dat in 3 dagen makkelijk te doen.
Hiervoor ben ik dan nu ook aan het plannen. De datum staat nog niet vast, dit laat ik af hangen van de regelgeving rondom Corona en het weer.

Op dit moment ben ik nog opzoek naar een overnachtingsplek in de omgeving van Noordwijk. Natuurlijk zijn er daar in de omgeving genoeg (grote) campings en andere toeristenovernachtingen te vinden, maar ik zou het veel leuker vinden een alternatieve overnachting te hebben. Bijvoorbeeld bij een kerk (luchtbedje op de grond of in de tuin met mijn tentje), bij andere pelgrims of elke andere leuke plek die me word aangeboden (voor weinig budget).
Mocht iemand iets weten hoor ik het graag.

Verder ga ik ook door met voorbereidingen voor de route naar Taizé, maar voorlopig is nog niet duidelijk hoe dat zal gaan lopen want Frankrijk heeft op dit moment nog strenge corona regels, voordat die zijn versoepeld is er geen pelgrimage mogelijk.

Taizé, deze foto is genomen in 2018 toen ik hier samen met mijn zoon was.

Mijn cursus Frans is zoals ik vorige keer ook schreef eerder gestopt dan de bedoeling was. ik vind het lastig om hier zelf wat aan te doen zonder de stok van de cursus achter de deur.
Maar ik hoop toch dat het goed genoeg lukt om het bij te houden zodat ik de volgende keer in Frankrijk ik me beter verstaanbaar kan maken.
En volgende seizoen ga ik weer verder met Frans III.

Verder heb ik niet heel veel nieuws, zodra ik meer weet laat ik het weten.

Ik hoop dat jullie allemaal gezond zijn/blijven.


Groetjes,
Rolstoelpelgrim8 gedachten over “Hoe het er nu voor staat”

 1. Goedemorgen rolstoelpelgrim,
  Mooie plannen zoals elke pelgrim. Wat je Frans betreft ga mee doen met Beter Frans elke dag oefenen en je kan op jouw niveau instappen. Ik doe het al jaren en hou mijn Frans zo bij. Succes. Groetjes Joke

  Beantwoorden
 2. Hoi Laura ja echt balen voor je dat corona zoveel dingen plat legt. Ik hoop dat je alternatieve route hier in Nederland wel door kan gaan met mooi weer. Succes!

  Beantwoorden
 3. We hebben allemaal te maken met het Corona gebeuren, mijn jongste zoon woont in Spanje en daar is het nog veel strenger dan hier en in Frankrijk.

  Beantwoorden

Plaats een reactie