vandaag mijn 2e reisdag. Ik rij al sinds België over kleine wegen waardoor ik onderweg veel mooie dingen zie. Kastelen, middeleeuwse kerken en heel veel mooie landschappen. Vandaag veel akkerbouw, veel Luzerne (Franse klaver), suikerbiet, zonnebloemen (mooi bloeiend en soms juist al helemaal uitgedroogd) en gemaaide graanvelden. Ik reed door de champagne streek en dus kwamen er ook regelmatig wijngaarden (champagnegaarden?) voorbij. Altijd een mooi gezicht.

Ook heb ik het dorpje Flavigny bezocht. Misschien kennen jullie dit van de anijssnoepjes in ovale blikjes. Heb even kort in het museum van de snoepjes gekeken (ik was er al eerder geweest) erg grappig hoe vroeger die snoepjes werden verkocht. Is een sigaarvormige verpakking speciaal voor rokers. Ook allerlei andere doosjes en blikjes en machines waarmee het werd gemaakt en verpakt gezien. daarna het oude plaatsje bezocht.

Mooie oude kerk (14e eeuws) en andere oude huizen. De film Chocolate is hier (gedeeltelijk?) opgenomen en ik heb 1 van die locaties (het gebouw van de chocolade winkel in de film) ook gezien.

Nu weer op een camping vlak bij flavigny. Morgen hoop ik aan te komen in Taizé.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

PS. meld je op de homepage aan op mijn nieuwsbrief.
Dan rolt het laatste nieuws (en mijn toekomstige vertrekdatum) vanzelf je mailbox in!
en kijk/volg/like mij op facebook en instagram


Comments

9 reacties op “2e reisdag”

 1. Toch wel een glaasje in de champagne streek gedronken .?? Mooie plaatjes

  1. rolstoelpelgrim avatar
   rolstoelpelgrim

   Champagne laat ik voor anderen. Alcohol en medicatie werkt niet goed samen!

 2. Bernadette avatar

  Wat mooi…

 3. Mooie foto’s! En het ziet eruit alsof je goed weer hebt. Ook leuk om over al die weetjes te lezen. Zoek je die van tevoren op of kom je bordjes onderweg tegen?
  Reis ze!

  1. rolstoelpelgrim avatar
   rolstoelpelgrim

   Veel dingen zoek ik van te voren uit, soms kom ik dingen onverwachts tegen en soms bezoek ik plekken die ik al eerder kort heb bezocht maar nu nog wat uitgebreider of net iets anders op de zelfde locatie wil zien.

 4. Prachtig het is net of ik er bij ben. Heerlijk om je verhalen weer te lezen.

 5. Goed om te lezen dat je weer op weg bent.

 6. Wat een mooie verhalen

 7. Doe zo verder, ik geniet van je verslag met de mooie foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *