Pelgrimstocht Vastenactie

Ook in 2019 zal ik weer meerollen met de vastenactie pelgrimstocht.
Het thema is dit jaar:  “water veranderd alles”
De data zijn 11, 12 en 13 april.
We gaan wandelen in de omgeving van Weesp. 
Tegen die tijd zal ik ook weer een blog schrijven met foto’s van deze 3 daagse tocht.

Verder is het nog de bedoeling dat ik sponsors zoek voor deze tocht, mocht je deze actie willen ondersteunen kan dat via onderstaande link. Alvast bedankt!

https://www.vastenactie.nl/nl/kominactie/steuneenactie/104/rolstoel-pelgrim.html

En mocht iemand van de lezers nog een (goedkope of beter nog gratis) overnachtingsplek weten in de buurt van Weesp hou ik mij zeer aanbevolen, mail dan naar info@rolstoelpelgrim.nl, alvast bedankt!

Voorbereidingen Pelgrimage September 2019

Verder ben ik (zoals ik ook schreef in mijn vorige blog) nog bezig met de voorbereidingen voor komende september, zoals de plannen er nu voor staan hoop ik 3 of 4 september te vertrekken richting Reims en vanuit daar rol ik naar Vezelay.

Ook ben ik mijn paklijst aan het herzien, een aantal dingen die ik vorig jaar mee had bleek ik niet nodig te hebben, en een aantal dingen miste ik of moesten worden vervangen/verbeterd.
In mijn vorige blog schreef ik dat mijn zomerslaapzak te dun was voor deze reis omdat ik het vorig jaar enorm koud heb gehad in mijn tent, sinds enkele dagen ben ik de trotse eigenaar van een warme lichtgewicht slaapzak, binnenkort hoop ik hierover een review te schrijven, hou hiervoor de website in de gaten!

Frans

De cursus Frans van de volksuniversiteit waar ik oktober mee was begonnen is nu bijna ten einde, nog een les of 2 te gaan. ik spreek nog niet zoveel Frans als ik zou willen maar het is zeker verbeterd, nu de praktijk ervaring nog!
Ik ben van plan om volgend jaar door te gaan met deze cursus zodat ik uiteindelijk de taal echt machtig word.

Fiets en Wandelbeurs

3 Maart was ik in Utrecht op de fiets en wandelbeurs, dat was erg leuk, zeker omdat ik als pelgrim op wieltjes een beetje tussen wandelen en fietsen in zit en daardoor waren beide onderwerpen interessant. Er stonden veel stands waar ik informatie heb gekregen, oa stands van diverse landen vooral Frankrijk is natuurlijk voor mij van belang, er stonden verschillende regio’s en vooral Champagne en Bourgondië zijn voor mij van belang. Ook was er een speciale afdeling voor pelgrims, erg leuk en informatief.
Ik kwam nog diverse bekenden tegen die ik ken van onder andere Vastenactie pelgrimages en van Taizé waar ik vrijwel jaarlijks heen ga. 1 persoon kende ik zelfs van beide en zij gaat binnenkort pelgrimeren van Nederland naar Taizé. Dat staat voor mij volgend jaar op de planning (dit jaar van Reims naar Vezelay en het jaar daarna van Vezelay naar Taizé/Cluny), dus erg leuk om met elkaar te praten.
Al met al was het dus zeer de moeite waard om daar een dag door te brengen, ik krijg er helemaal zin in om weer te gaan rollen, zeker nu het weer lente word.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat je over ruim een week weer digitaal met me mee pelgrimeert tijdens de vastenactie pelgrimstocht, ik stuur een e-mail zodra het blog er op staat.

Groetjes,
Rolstoelpelgrim, Laura

2 gedachten over “Pelgrimstocht Vastenactie”

Plaats een reactie