Pelgrimstocht vastenactie, aankomstdag

Vandaag, woensdag 10 april ben ik naar Weesp gegaan. Vanaf hier ga ik komende 3 dagen rollen met vastenactie.

Toen ik rond een uur of 5 aan kwam zaten er al een aantal mensen op het terras voor het hotel waar ik zal overnachten. In mijn vorige bericht vroeg ik om een overnachtingsplek en die heb ik gevonden, ik werd gebeld dat deze overnachtingsplek onverwachts vrij was gekomen en dat ik hier mocht overnachten en dat de kosten zijn voldaan, bijdeze bedank ik hiervoor degene die dit hebben gedaan. En ook alle anderen bedankt die met oplossingen en slaapplekken kwamen maar die niet meer nodig bleken.

Ik heb dus eerst even lekker in het zonnetje op het terras gezeten met de eerste mensen die hier waren. Toen we met wat meer mensen aanwezig waren hebben we wat gegeten en om 19.00 uur was er een stadswandeling met een gids door Weesp. Erg leuk om de geschiedenis van deze kleine stad te horen en te zien. We liepen langs diverse kerken en een synagoge, hier lagen stenen voor de deur met daarop de namen van vermoorde Joden. Verder zagen we veel oude pakhuizen, een oude bierbrouwer, molens waar behalve graan voor de bakker ook graan voor jeneverstokerijen werd gemalen en veel mooie bruggen over de grachten.

Ik heb ook een aantal foto’s gemaakt, die staan onderaan dit bericht.

Na de wandeling had ik het behoorlijk koud maar in het hotel was het gelukkig warm. Daarna nog even in de gemeenschappelijke ruimte met gekletst met alle mensen die ik al van voorgaande keren ken. Leuk om zoveel mensen weer te zien.

Nu lig ik op bed, mijn kamergenoot komt morgen pas dus vannacht heb ik de kamer voor mijzelf. Ik ga zo nog even wat lezen en dan lekker slapen. Het bed ligt in ieder geval goed. Morgen gaan we ongeveer 25km wandelen en daarvan zal ik in de avond een berichtje plaatsen.

Tot morgen!

2 gedachten over “Pelgrimstocht vastenactie, aankomstdag”

 1. Fijn Laura, dat je je hebt kunnen installeren in Weesp en vanavond al vsn een rondleiding gebruik hebt gemaakt. Een GOEDE nachtrust toegewenst en een mooie rollende wandeling toegewenst. GOED WARM AANKLEDEN HOOR!!
  Tot vrijdag

  Beantwoorden
 2. Bonjour Laura,

  Bien reçu vos nouvelles! alors bonne fin de carême et belle semaine sainte!
  Nous allons partir en région de Normandie (plus précisément dans la Manche)
  Belle marche à vous, nous vous souhaitons de belles rencontres
  toute notre amitié
  Yves et Nicole

  Beantwoorden

Plaats een reactie