Pelgrimstocht vastenactie, dag 1

Na een nacht lekker slapen heb ik m’n spullen voor onderweg ingepakt en ben naar de eetzaal gegaan. Daar met een groep medepelgrims heelijk ontbeten. Er was een uitgebreid ontbijtbuffet met diverse soorten brood, beleg, eieren, fruit, yoghurt en nog veel meer. Ik heb daar heerlijk van gegeten en daarna zijn we naar het vertrekpunt gegaan.

Het weer was vandaag erg goed, het grootste deel van de dag een stralend blauwe lucht. Wel was het erg koud en het was goed dat ik een extra warme broek aan had gedaan (een zelfgemaakte broek van een wollen deken en daar overheen een regenbroek. Houd kou en wind goed weg).

We zij via Nederhorst den Berg richting de Ankeveense plassen gewandeld.

Op diverse plekken zijn we gestopt voor een beznningsmoment waar wat werd gezongen, een bijbeltekst gelezen en er was een overdenking. Meestal in kerken en een keer bij een boerderij.

Tijdens de wandeling heb ik met veel verschillende mensen samen gelopen. Er waren veel bekende gezichten die ik herkende van vorig jaar.

Rond het middaguur kregen werden we bij een stop getrakteerd op poffertjes. Daarna gingen we naar een kerk die op een heuvel staat. De kerk was te berijken via een hoge stijle trap, ik dacht er niet op te kunnen maar uiteindelijk bleek er een leuke oplossing te zijn. Er is namelijk een lift waarmee ik naar boven kon en zo kon ik toch de kerk bezoeken.

De natuur was erg mooi, er was enorm veel mooie bloesem in alle tinten roze en wit en overal schattige pasgeboren lammetjes en kalfjes in de weide. Echt lente.

Na aankomst terug in Wezep hadden we een heerlijke maaltijd en daarna kregen we uitleg over de hongerdoeken en nog een lezing over het rijke roomse leven in Weesp. Beide erg interesant.

Terug in het hotel gingen velen nog even wat drinken maar ik ben samen met mijn kamergenoot naar mijn kamer gegaan waar vrij snel zijn gaan slapen.

Morgen (eigenlijk vandaag op het moment dat ik dit upload) weer een dag wandelen.

De fotos staan nog niet op volgorde en op z’n kant. Dit zal ik later aanpassen.

Plaats een reactie