Pelgrimstocht vastenactie dag 2 Muiden

Na een goede nacht slapen m’n spullen voor onderweg gepakt en naar het ontbijt gegaan. Het was weer een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet met wat ik maar wilde. Ik ben vooral voor veel fruit gegaan. Lekker!

Mijn rolstoel stond weer volgeladen in de hal van het hotel waar ik hem gisteren aan de stroom had gelegd. Ik kan weer kilometers maken. Toen de groep gereed was gingen we op pad.

We bezochten een Joodse begraafplaats, bij binnenkomst kegen alle mannen die geen hoed droegen een keppeltje. De begraafplaats was enorm uitgestrekt. In een gebouw kregen we uitleg over de Joodse begraaf rituelen, bv dat ze zo snel mogelijk worden begraven (vaak al in 24 uur) en over de verschillen van rituelen, bv geen bloemen of kaarsen bij de graven. Was erg interessant.

In Muiden wandelden we langs het Muiderslot. vlak daarvoor splitste de groep op in 2 delen, ik ging met een groep de eenvoudige route over de weg en de rest van de groep namen een pad over een dijk met hekjes waar ze overheen moesten klimmen. eenmaal weer samen gekomen hadden we een stop bij een kerk waar lekkere soep voor ons klaar stond. Lekker warm want het was toch best koud. We hebben zelfs nog 3 vlokken sneeuw gehad.

Ook hadden we onderweg weer verschillende stops waar we iets zongen en een mooie tekst lazen en er werd dan iets vertrld over het hongerdoek. En bij diverse plekken konden we ons pelgrimspaspoort laten stempelen.

Na aankomst in Weesp kregen we een heerlijke Afrikaanse maaltijd. In het avondprogramma mochten we zelf een hongerdoek (maar dan klein) tekenen of knutselen. En daarna was het tijd om weer lekker te gaan slapen.

Nog maar 1 wandeldag te gaan. Tot morgen!

4 gedachten over “Pelgrimstocht vastenactie dag 2 Muiden”

  1. Wat fijn Laura, dat je zo geniet. Heerlijk om samen deze toch te maken, met mensen die betrokken zijn en geïnteresseerd. Ook mooi geschreven! Hartelijke groet, Thea

    Beantwoorden

Plaats een reactie