Pelgrimstocht vastenactie, zaterdag, de 3e en laatste dag.

De laatste dag van de pelgrimstocht is alweer aangebroken, eerst weer erg lekker ontbeten in het hotel en daarna klaar gemaakt voor vertrek.
Deze zaterdag liepen we langs de Gein en de vecht. We begonnen net als afgelopen dagen in de grote kerk in Weesp. wat ik eerdere dagen nog vergat te schrijven was dat we ons elke ochtend opnieuw in de kerk moesten aanmelden, dit deden we bij iemand die ik al kende van de patiëntenvereniging, was leuk om weer iemand anders met Ehlers-Danlos te spreken. ook zij gebruikt een rolstoel en droeg heel toepasselijk een jas met zebra print, een zebra is de bijnaam van mensen met Ehlers-Danlos (is een heel verhaal, zal ik nu niet vertellen maar is wel via google te vinden, wie weet komt dat nog eens een andere keer).

In de ochtend liep ook bisschop Hendriks (van bisdom Amsterdam-Haarlem) met ons mee dus ook die ontmoete ik in de grote kerk in Weesp. na de aanmelding en het ophalen van het lunchpakket begonnen we met een dagopening. en daarna gingen we op pad. ik merk dat ik na 3 dagen Weesp al aardig begin te leren kennen. maar al snel waren we weer op onbekende wegen buiten Weesp.

bij Nigtevecht gingen we met een wandelbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal, dit was een erg bijzondere brug met een heleboel bochten, een leuke plek om foto’s te maken van alle pelgrims. Net na de brug verzamelden we weer en hielden een bezinningsmoment. we waaiden er bijna weg en het was ijzig koud, de hongerdoek moest door 4 mensen worden vastgehouden omdat het er zo waaide. gelukkig scheen de zon wel.

Het grootste deel van de dag liepen we langs het water en zagen we veel water en weide vogels. ook waren er regelmatig fruitbomen die volop in de bloesem stonden, erg mooi.

Daarna gingen we door naar Abcoude waar we in een gebouw bij de de katholieke kerk stopten, we kregen eerst een lekkere kop soep en konden er onze lunch opeten en daarna gingen we de kerk echt in waar we een bezinningsmoment hadden. daarna liepen we verder via de Gein (rivier).
Later stopten we ook nog bij een kaasboerderij waar we koffie/thee kregen en een stukje kaas.

Onderweg heb ik weer veel mensen gesproken, een aantal mensen die ik al kende van eerdere tochten maar ook weer een hoop nieuwe mensen leren kennen. ik vind het erg leuk om na iedere stop (en soms ook tussendoor) te wisselen van plek waar ik wandel en zo verschillende mensen te spreken. Daarbij is het ook fijn om te wisselen van plek vanwege bepaalde voordelen/nadelen van de plek in de rij, vooraan word vaak lekker doorgelopen, dat is fijn want met mijn rolstoel rol ik toch al snel 6 km per uur, maar soms is het ook fijn om even wat rustiger aan te doen, bv om iets te eten en als ik langzamer ga kan ik af en toe wat foto’s nemen en dan is achteraan of in het midden ook wel fijn. Ik neem altijd graag foto’s van alles wat ik onderweg zie, dan kijk ik veel bewuster naar wat er om mij heen gebeurd. en er was ook deze rit weer veel te zien, onderaan de pagina staat een selectie van mijn foto’s.

In Weesp aangekomen namen veel mensen gelijk afscheid en gingen naar huis, ik ben nog even gebleven. Tussendoor ben ik nog even in het hotel geweest om mijn spullen in de auto te leggen en daarna was de maaltijd (Aziatisch) en daarna een eucharistieviering. na de mis heb ik nog even wat na gepraat met de laatste mensen die er nog over waren en ik ben toen zelf moe maar voldaan ook op huis aangegaan.

Het waren weer 3 mooie dagen, medepelgrims en vastenactie (en vooral Guus Prevoo) heel erg bedankt en hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer.

Vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief als je dit nog niet hebt gedaan, dan krijg je vanzelf te horen als ik weer nieuwe pelgrimages ga maken, komende september hoop ik weer mijn nieuwe etappe naar Santiago te doen (van Reims naar Vezelay) en dat zal ook hier verschijnen.

http://rolstoelpelgrim.nl/nieuwsbrief/

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

2 gedachten over “Pelgrimstocht vastenactie, zaterdag, de 3e en laatste dag.”

Plaats een reactie