Rolstoelpelgrim tussen 2 pelgrimages in.

Na lange tijd maar weer eens een berichtje met de laatste nieuwtjes.
Afgelopen tijd heb ik alle foto’s bij de eerdere blogs geplaatst (dat waren blogs die ik schreef op dagen zonder internet hadden nog geen foto’s) en ook heb ik sommige verslagen iets uitgebreid met een paar extra belevenissen.

Ook heb ik andere delen van de website een beetje aangepast en uitgebreid, oa de reviews zijn uitgebreid en geüpdate.

San Damiano
Kathedraal Reims
DSC08690
fotomodel poes
DSC08680
DSC08433
suikerbieten
gemeentehuis Saint-Loup-en-Champagne
DSC08443
DSC08366
DSC08426
DSC08523

Inmiddels ben ik begonnen met de eerste voorbereidingen voor mijn pelgrimage van 2019, ik hoop september weer een etappe richting Santiago te gaan rollen, ik start dan in Reims naar waarschijnlijk Vezelay of evt verder de Morvan in. het eindpunt is afhankelijk van de mogelijkheden van waar ik terug kan komen naar Nederland. Ik ben weer aan het plannen met kaarten, reisboekjes etc. zodat ik september weer goed voorbereid op pad kan. 

Naast het plannen ben ik ook voor mijn volgende reis aan het knutselen. zoals jullie weten heb ik altijd een vlaggetje achterop mijn rolstoel, deze is na 3 jaar alleen behoorlijk versleten en daarom heb ik een nieuw vlaggetje gemaakt.
Ook heb ik een soort doek gemaakt van knalgele stof (geknipt uit een geel hesje) en reflecterend strijkmateriaal, dit wil ik achterop mijn rolstoel gaan hangen (over mijn tas heen) waardoor ik beter zichtbaar ben als ik op grote wegen rol.
De foto is helaas niet zo erg mooi geworden omdat het is gemaakt in lamplicht. Ik zal binnenkort een foto nemen bij daglicht als het allemaal op mijn rolstoel zit.

Alle pelgrimeer ervaring van afgelopen jaren zorgt ervoor dat ik ook mijn lijstje met wat ik meeneem steeds aan pas, zo had ik sommige dingen te veel mee en andere dingen te weinig mee. maar over het geheel genomen mag ik niet meer mee dan ik nu mee neem want dan past het niet in mijn tas, daarbij vind ik het wel leuk om het allemaal sober te houden, dan maar een keertje vaker wassen (ziet er altijd leuk uit als ik ’s avonds heb gewassen en dan de volgende ochtend als het nog niet helemaal droog is rol met mijn rolstoel behangen met klamme was, als een soort rijdend droogrek).

Vorig jaar was de grootste verandering dat ik met een tent ging reizen, dat vond ik ideaal en die gaat op mijn volgende etappe zeker weer mee, het geeft een hoop vrijheid om naast pelgrimsherbergen ook op campings te kunnen staan.
De grootste aanpassing voor komende reis zal mijn slaapzak zijn, de zomerslaapzak die ik afgelopen jaar mee had was veel te dun voor koude september nachten in de tent, dus ik ga nu op zoek naar een warme maar wel compacte (en goedkope) slaapzak zodat ik volgende etappe niet in de nacht lig te bibberen. Voor zover ik nu weet zal ik dan weer regelmatig kamperen omdat er niet altijd pelgrimsovernachtingen zijn. Daarbij vind ik het ook erg fijn om te slapen in mijn tent, dat is me afgelopen jaar erg goed bevallen. dus ik blijf zeker kamperen op camping municipal of andere budgetcampings.

Afgelopen reis liep ik er erg tegen aan dat ik vrijwel geen Frans spreek.
bij thuiskomst wilde ik daar iets aan gaan doen en daarom ben ik afgelopen oktober (een paar weken na terugkomst) begonnen met een cursus aan de volksuniversiteit om mijn Frans bij te spijkeren. Nu heb ik iedere maandag avond Franse les en hopelijk kan ik me komende september beter verstaanbaar maken. Het belangrijkst vind ik dat ik komend jaar telefonisch een overnachting kan regelen, als ik dat kan zou ik ook de mogelijkheid hebben om te logeren bij locale pelgrims, wat ik erg leuk vind.
Dus nu maar flink studeren, want ik vind het een lastige taal!

Hieronder zet ik nog een paar van mijn plannen voor komende maanden.

Agenda
16 op 17 maart – Stille Omgang.
11, 12, 13 april – pelgrimstocht van vastenactie. 

Over beide tochten volgt nog informatie in een volgend bericht.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim
Laura

8 gedachten over “Rolstoelpelgrim tussen 2 pelgrimages in.”

  1. Nu al een mooi verhaal over je aanpassingen en plannen. Ik spreek ook weinig Frans maar had voor het tel reserveren van onderdak thuis een standaard tekst opgesteld. Aldoende werd ik vrijer en werd het tel reserveren gemakkelijker. Succes

    Beantwoorden

Plaats een reactie