Terugreis dag 5

Nadat ik vanochtend was vertrokken reed ik door de mooie Ardennen. Toen ik de spullen inpakte regende het gelukkig niet. Eenmaal in de auto begon het al vrij snel weer te regenen. Na een uurtje kwam ik aan in Banneux, een Maria heiligdom in België. Hier heb ik met de rolstoel een korte wandeling over het terrein gemaakt. Het is een mooi en een beetje bosachtig park met her en der kapelletjes, kleine maar ook flinke gebouwen. In een paar ben ik even binnen geweest. Niet alleen om te bidden maar door de flinke buien ook om te schuilen! Één kapel had een glas in loodraam met de afbeelding van Jeanne d’Arc, dat deed me aan gisteren denken.

Ook was er een kruisweg en een bron, en veel Mariabeelden. Dit allemaal vanwege Mariaverschijningen in 1933.
Het was heel rustig in Banneux,  er liepen maar enkele mensen. Ik ben hier een paar jaar geleden ook geweest en toen was het een stuk drukker. Zelfs de winkeltjes en horeca rondom het park waren nu vrijwel allemaal gesloten en er was zelfs geen mis (alleen als er groepen waren, maar aangezien die er niet waren was er niks).
Na ruim een uur ben ik weer verder gereden.

Op naar Duitsland en om precies te zijn Düsseldorf. Morgen ga ik daar naar de hulpmiddelen beurs maar vandaag ontmoette ik er mijn zoon die met flixbus hierheen was gekomen.
Komende dagen kamperen we samen, gaan we naar de beurs en gaan nog een paar andere dingen bekijken.
Dus ik blijf nog een paar dagen schrijven.

We zijn nu op de camping in Düsseldorf. We staan vrijwel aan de Rijn, het is dan ook wel een aparte camping. Alles is hier voorbereid op overstromingen. Veel gebouwen zijn verhoogd of kunnen makkelijk worden weg gehaald, zelfs de stroomkasten zitten hoog.

Nu nog even bijpraten met mijn zoon en dan vroeg slapen want zo’n dag als morgen word een leuke maar ook zware dag.

Groetjes,
Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

6 gedachten over “Terugreis dag 5”

 1. In Duitsland is alles zo anders vind ik , toch wel leuk dat je zoon ook daar een kwam !
  Zo kan je na alweer een tijdje geleden toch bij kletsen , altijd leuk !
  Het zal inderdaad een zware dag worden op de beurs , ikzelf zie daar ook altijd vanaf om zo een volle dag te slenteren en te kijken en te kiezen , te vragen nog eens terug gaan kijken nog een vragen en ga zo maar door !!!Maar dat moet je er nu eenmaal voor over hebben ?
  Veel succes morgen !

  Beantwoorden
 2. wat een mooie dag weer! En Gezellig dat je zoon er is Lijkt me na die weken toch wel erg fijn om elkaar weer te zien. Nou geniet er van wij vertrekken zo voor drie dagen naar Terschelling.

  Beantwoorden
 3. Ik bewaar mooie herinneringen aan Banneux. Om er te komen moest ik een lang treintraject afleggen en dan nog een serieuze beklimming doen met de fiets. Maar eenmaal daar kwam ik tot rust en kon ik mijn intentie waar maken waarvoor ik er was gekomen.
  Geniet morgen van jullie dag op de beurs.

  Beantwoorden

Plaats een reactie