Terugreis dag 6

Hier dan eindelijk mijn blog van gisteren.  Ik was gisteravond zo moe dat ik de energie niet had om nog wat te schrijven.

Nadat we in mijn tentje wakker werden hebben we de tent ingepakt. We wilden eigenlijk 2 nachten blijven om extra in/uit pakken te voorkomen maar vanwege een groot feest op de camping kon dit helaas niet.
Dus toen toch maar inpakken voor de beursdag.
Helaas lukte het niet om de tent droog mee te nemen, er was steeds regen, dus legde ik de tent maar naast de rolstoel in de kofferbak.
We haalden ontbijt bij de supermarkt en gingen daarna naar de rehacare beurs.

Ik ben er al vaker geweest maar het blijft een belevenis.  Normaal zie ik maar af en toe een rolstoel,  maar op de Rehacare zijn er net zo veel rolstoelen/anderszins gehandicapten als gezonden (voor zover dat zichtbaar is) en/of lopenden.
Enorm veel hulpmiddel fabrikanten en leveranciers van de wereld zijn aanwezig, grote en kleine bedrijven. Er waren ook veel Japanse en Koreaanse bedrijven, die waren opzoek naar importeurs voor hun vaak erg innovatieve hulpmiddelen.
Er stonden veel gewone en voor mij bekende hulpmiddelen maar ook erg bijzondere zoals een elektrische balans rolstoel op 2 wielen (op basis van een segway) waarmee je een trap op/af kan (die heb ik getest, best spannend om in een rolstoel een trap te klimmen!), een moderne rollator met delftsblauwe print (van een Nederlands bedrijf uit Delft), elektrische offroad rolstoelen, scootmobiels die meer leken op een stoere motor dan een hulpmiddel, rolstoel wielen waarmee je makkelijker kan afremmen, auto’s en aanpassingen (ook de ID Buzz, dat lijkt me wel een mooie rolstoelbus als vervanging voor de Fiat Panda, als ik nog eens een loterij win. 60.000 euro heb ik helaas niet op de plank liggen.). Daarnaast waren er ook nog kleine handige dingen zoals een tandenborstel met ingebouwd afzuigsysteem voor bedlegerige mensen en anderen die niets kunnen uitspugen, aangepast bestek en andere kleine hulpmiddelen.

Voor mijzelf keek ik vooral naar andere wielen en evt een andere rolstoel. Qua rolstoel is er heel veel keus, er waren bijzonder veel mooie, stevige vastframe rolstoel. Wielen die geschikt zijn voor een pelgrimstocht zijn daarintegen een stuk lastiger te vinden. De beste optie die ik tot nu toe heb gevonden zijn de e-move wielen. Die heeft een losse accu en met een extra accu zou het haalbaar zijn om te blijven rollen. Nadeel is dat ze zachtjes ruisen tijdens het rollen, mijn huidige wielen zijn stil. Maar helaas zijn mijn huidige e-motion wielen niet erg betrouwbaar meer. Dus binnenkort zal ik de e-move wielen verder onderzoeken en misschien een aanvraag gaan doen.

Naast de genoemde dingen was er nog veel meer te zien. Ook ontmoette ik nog andere mensen met aandoening Ehlers Danlos. Het is altijd goed om anderen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Eind van de middag zagen we een beetje op tegen het zoeken naar een nieuwe camping en ook het weer leek weinig goeds te voorspellen. Daarom uiteindelijk het besluit gemaakt om naar huis te rijden.
En zo kwam het dat we rond 22.00 uur thuis kwamen.
Vandaar dus dat ik zo moe was en niks meer schreef.
Het was fijn weer op mijn eigen bed te slapen, al miste ik de frisse lucht van het slapen in een tent ook wel. Ik ben precies één maand weg geweest.

Voor ik afsluit wil ik iedereen die heeft meegelezen en vooral degene die hebben gereageerd via email, deze website, Facebook en Instagram bedanken. De reacties waren hartverwarmend. Zeker op de moeilijke momenten hielpen die reacties om door te gaan en hernieuwde het de moed die ik nodig had om de top te bereiken.

Helaas zullen jullie mijn dagelijkse blog vanaf nu moeten missen. Binnenkort zal ik weer een afsluitend blog schrijven maar eerst ga ik even goed uitrusten.

Wie zich op de homepage heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief krijgt automatisch te horen wanneer ik weer iets plaats. Dus mocht je dit nog niet hebben gedaan kan het hier doen.

Tot snel,

Groetjes,
Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

17 gedachten over “Terugreis dag 6”

 1. Fijn dat jullie weer thuis zijn. Nou Laura je hebt de hele ervaring van je reis mooi met ons gedeeld. Bedankt. Tot snel weer op de club.. Groeten aan je zoon en tot ziens.

  Beantwoorden
 2. Rust goed uit en laat de afgelopen weken in gedachten nog eens de revue passeren om na te genieten. En dan weer plannen maken voor volgend jaar. Dan ga ik je blogs weer volgen

  Beantwoorden
 3. Wat zal je veel hebben om na te denken na de beurs. Hoop dat je een goede keus kan maken. Nou welkom thuis Laura wij morgen avond . Genoten van het mee reizen via je blog, bedankt daar voor!

  Beantwoorden
 4. Beste lastig zo een beurs , en dan nog noodgedwongen naar huis toe rijden, blij dat je veilig heb gehaald een ganse maand onderweg ! We gaan je verhaal een tijd moeten missen , maar we ( ik ) heb genoten je te volgen met je berichtjes en met google maps op de kaart
  Ik kijk nu al uit naar het vervolg !
  Maar rust nu maar eerst uit !
  Groeten Patrick

  Beantwoorden
  • Zo klinkt het wel erg negatief, zo zie ik het niet. Ik heb een mooie reis gehad en een inspirerende beursdag. En gezien het weer en de kou hebben we de juiste keus gemaakt naar huis te gaan in plaats van in de stromende regen met 2 mensen in een 1 1/2 persoons tentje de nacht door te brengen. Nu weer thuis en ook dat is goed, weer fijn in mijn eigen bed en lekker uit rusten.

   Beantwoorden
 5. Wat heb ik genoten van al je berichtjes. En ook zo,n toffe afsluiting met een bleurs, dat is de start voor nieuwe plannen.
  Ik ga nu met de scootmobiel langs de Rijn naar de Dom van Mainz en misschien ook Speyer. Nadat ik op de boot naar Coruña en dus Santiago geweigerd ben vanwege geen paspoort bij, nodig voor die ene dag in een Dover. Was een grote teleurstelling!
  Voor jou lekker nagenieten en tot de volgende reis, ik blijf je volgen, stoere vrouw.!!!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie