Aftellen naar de Pelgrimstocht 2021

Het is augustus en pelgrimstocht 2021 komt in zicht. Als alles volgens planning gaat vertrek ik 20 Augustus richting Frankrijk.

Van waar start ik pelgrimstocht 2021?

Helaas heb ik er ook dit jaar weer voor moeten kiezen om met eigen auto te gaan. Vanwege corona durf ik de reis met flixbus zoals ik eerder deed niet aan. Ik zal daarom met mijn auto richting Taize reizen (daar ben ik vorig jaar geeindigd) en vanuit daar gaan rollen. Na mijn aankomst in Le-Puy-en-Velay kan ik met bus en trein weer terug naar mijn startpunt. Maar eerst moet ik me nog klaar gaan maken voor vertrek.

Wat je thuis laat is mooi meegenomen

Komende weken ga ik langzaam mijn spullen bij elkaar zoeken en inpakken.
Als je met een rolstoel op reis gaat zijn er altijd extra dingen om op te letten. Zo komen ze deze week van het rolstoelbedrijf mijn banden vervangen. ik ga dus fijn op nieuwe banden weg. Ik neem ook altijd een extra binnenband mee zodat ik in geval van nood altijd iemand kan vragen mijn band te vervangen. Het ontbreek mij zelf aan kracht om dat te doen maar er zijn (hopelijk) altijd behulpzame mensen te vinden.

Ik probeer altijd met zo min mogelijk bagage te reizen. “Wat je thuis laat is mooi meegenomen!” Dat is een gezegde dat ik vaak onder pelgrimst hoor. Helaas lukt het mij niet om ultra light te reizen. ik zit namelijk altijd vast aan een enorme lading spullen die een gezonde wandelaar niet heeft. Zo heb ik net mijn medicatie uitgezocht voor een paar weken pelgrimeren. Dat neemt aan het begin van de reis ongeveer 1/3 van mijn rugtas in beslag. Gelukkig word dit onderweg steeds minder dus krijg ik meer ruimte.

En dan heb ik mijn rolstoel accu’s, Ik denk dat ik voor zo’n 10 kilo aan accu’s en ander rolstoel materiaal (gereedschapsetje, reserveband, fietspomp, etc) mee heb. ik ben blij dat ik dit niet op mijn rug hoef te tillen!

Kleding van een rolstoelpelgrim

Ook qua reis kleding is het anders als roller dan als wandelaar. Met kleding let ik altijd op of de mouwen aansluitend zijn. anders zitten die mouwen steeds tegen mijn wiel en worden ze heel snel vies. ook bij mijn heup moet het niet te wijd zijn, dan hangt het over de zijschotten heen, alsnog tegen mijn wiel aan. dat is dan het shirt.

Mijn broeken wil ik, vooral als ik lang zit, graag niet te strak bij de taille en hoog op de rug. bij veel broeken, zeker spijkerbroeken krijg ik na eenlange dag zitten buikpijn omdat het zo hard en stijf is. ik draag vaak joga broeken als ik onderweg ben. draagt fijn en ze zijn ook nog eens makkelijk te wassen en ze zijn snel droog.

Op veel fora/faceboekpagina’s met pelgrims lees je over goede schoenen, dit is voor mij natuurlijk niet van belang. handschoentjes deste belangrijker. Ik heb leren handschoenen waar geen vingers aan zitten maar wel een duim. hier is moeilijk aan te komen maar ook dit jaar is het dankzij mijn zus gelukt om weer een nieuw paar te vinden. Ik neem altijd 3 paar mee zodat ik altijd een schoon of heel paar aan kan doen. Elke reis verslijt er ongeveer 1 paar leren handschoenen. (Na beschrijving: ik kreeg vragen over waar rolstoelhandschoenen te koop zijn. Het merk die ik nu heb kan ik online nu niet vinden maar wel een andere die ik ook heb. Vind ik persoonlijk iets minder prettig en stevig dan de zwarte leren maar deze zijn alsnog beter dan de andere die ik heb geprobeerd. Je vind ze via onderstaande link, mocht je ze kopen via die link steun je mijn website https://amzn.to/3CgO0le )

Nu alles bij elkaar zoeken en dan kan ik snel op pad. Net voor vertrek zal ik nog een blog schrijven.
Ik zie er enorm naar uit om weer op pad te gaan!

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

17 gedachten over “Aftellen naar de Pelgrimstocht 2021”

 1. Veel succes en vooral plezier gewenst van een pelgrim met momenteel
  een rondje Ned. met de scootmobiel.
  Etappe 1 Breda -Heerlen
  Etappe 2 Heerlen – Vaals – Roermond – Nijmegen
  Etappe 3 4 Aug. vertrek
  Nijmegen – Harlingen

  Beantwoorden
 2. Hoi Laura, ontzettend veel succes en plezier met alle voorbereiding. Een goede start gewenst op 20 augustus a.s. Heel veel rolplezier, ik ga je zeker weer volgen. Liefs van mij.

  Beantwoorden
 3. Heel veel plezier bij de voorbereidingen, ik geniet altijd al enorm van de “voorpret” Behulpzame mensen zijn er heel veel, maar dat weet je wel hé 😉 En zou het niet een idee zijn om bijvoorbeeld voor de eerste week je medicijnen mee t nemen en die voor later Post Restante naar een plaats te sturen waar je zo ongeveer vijf dagen na Le Puy denkt te zijn (ze sturen de niet opgehaalde pakketten na 4 weken terug) en de volgende week, weer vijf dagen verder, enz, enz… https://www.laposte.fr/ https://www.laposte.fr/produits/article/recevoir-ses-courriers-et-colis-dans-le-bureau-de-poste-de-son-choix https://sydspost.wordpress.com/route-info/poste-restante-adressen/
  Bon Camino Laura!! Groetjes Willem

  Beantwoorden
  • Ik durf niet zonder voldoende medicatie te reizen. Als er dan iets mis gaat in de post ben ik uitgeschakeld want zonder oa pijnstillers zou die reis niet te doen zijn. Maar voor heen/terug reis laat ik wel in mijn auto, dus dat scheelt wel weer een paar dagen.

   Beantwoorden
   • Ja, snap ik wel, je zou eventueel ook kunnen overwegen om je huisarts een ordonance uit te laten schrijven (meerdere) zodat je die in een Pharmacie kunt inleveren en je medicijnen krijgen…. Ik had ook “pijnstillers” nodig en heb 20 ordonances laten uitschrijven en vergde wel eens wat overredingskracht maar heb ze altijd gekregen 😉 Maar hoe dan ook Laura, heel veel plezier aan je tocht!
    Carpe Diem

    Beantwoorden
 4. Veel succes + reisplezier toegewenst, Laura!
  Ik ben wel nieuwsgierig waar je die leren handschoentjes met duim hebt weten te krijgen….
  Met vriendelijke groet,
  Piet Valkenburg

  Beantwoorden
  • Zou leuk zijn om met hem daar heen te gaan. Hij is al groot aan het worden zag ik op facebook. De laatste keer dat ik je zag was net voor je zwangerschap. Wie weet volgend jaar in Taizé!

   Beantwoorden

Plaats een reactie