Dag 14

Vanochtend rond 7.00 weer opgestaan, het was koud geweest vannacht, maar behalve dat ik een keer wakker was geworden rond 4 uur en toen dieper in mijn slaapzak ben gekropen heb ik er geen echte last van gehad.
Daarna inpakken en klaar maken. bij het toiletgebouw (met alleen Franse gaten) haalde ik mijn rolstoel op die daar aan de stroom had gestaan.
Ik kwam een vlinder tegen en begreep nu eindelijk hoe het komt dat vlinders zo mooi zijn, als ze allemaal zijn zoals deze dan komt dit omdat ze zich mooi maken voor de spiegel.

rond 9.00 rolde ik weer weg van de camping, eerst langs de kerk, die was open en ik vond er naast alle mooie ook verschillende grappige dingen, zoals fantasie dieren op pilaren en op de koorbanken.
en daarna naar de bakker. ik kocht een half stokbrood. toen ik de winkel uit kwam werd ik aangesproken door een aantal mensen die daar stond te praten. ze vroegen naar mijn reis en voor ik er erg in had stond er een hele groep mensen om me heen. soms voel ik me hier net een soort beroemdheid,

de rit vandaag was enorm mooi, door de bergen (rond de 800 meter dat ik rolde) en veel in bos gebied met af en toe stukken met weilanden met enkele koeien of paarden of akkers met mais of gemaaid graan, sommige boeren maaien echt heel mooi wat op afstand voor mooie strepen zorgt.

ook kwam ik nog langs een heel mooie plek waar ik in de kloof van de rivier de Loire keek met een mooi kasteel in de bergen. hier heb ik maar even uitgebreid pauze gehouden en me vergaapt aan het mooie uitzicht.

onderweg at ik verschillende keren bosbessen en bramen, lekker! en natuurlijk at ik het stokbrood met het laatste stukje kaas uit Montbrison, een lekkere stevige blauwe kaas.

Uiteindelijk kwam ik aan op de camping in Retournac, die bestond gelukkig want ik twijfelde hierover omdat ik tegenstrijdige info vond.

Alles ging heel voorspoedig vandaag. maar op de camping ging mijn rolstoel oplader stuk, een kabelbreuk…. wat een ramp en het huilen stond me nader dan het lachen. ik ging er al vanuit dat dit mijn laatste rit was geweest want zonder lader kan ik niet rollen.
gelukkig was er een buurman op de camping met een camper die handig was en ook de juiste spullen bij zich had. hij heeft me gered en de oplader gemaakt! wat een opluchting. ik zag me echt al weer op de trein stappen naar mijn auto (waar ik nog een reserve lader heb liggen) en naar Nederland terug reizen. maar nu mag ik toch de laatste dagen nog afmaken.

mijn eerste set accu’s is al weer bijna vol, zo nog even accus’s wisselen en dan slapen. dan kan ik morgen weer een stukje verder. vandaag was een erg lange dag (ongeveer 34 kilometer) maar wel een heel mooie, morgen weer iets korter en ik ben benieuwd waar de route me dan weer heen leid.

groetjes,
Rolstoelpelgrim

5 gedachten over “Dag 14”

 1. Wat kan jij met weinig eten toe, hoe doe je dat dan s avonds op de camping ?
  Oo je weg kom je veel lieve en behulpzame mensen tegen dat is toch zo mooi.
  Alle goeds voor vandaag gewenst.

  Beantwoorden
  • Ik heb altijd heel weinig gegeten.
   Onderweg eet ik een mueslireep als ontbijt. Een halve baguette (vaak zelfs maar een kwart) en een stuk kaas als lunch en als avondeten heb ik nu bijna altijd eten gekregen of kon ik mee eten met degene waar ik logeerde en de paar keer dat dit niet zo was eet ik couscous met gedroogd fruit/groente (die welt samen met de couscous).
   Tussendoor eet ik vooral fruit, dat ik koop maar vooral ook wat ik vind. Voor de calorieën voor/na een klim of als ik zin heb in een tussendoortje heb ik een reep chocola (er zit al een week een in mijn tas die nu half op is), madelaines en mueslirepen.
   Maar gek genoeg heb ik onderweg nooit veel honger ondanks dat ik actief ben. Blijkbaar leef ik dan vooral van mijn persoonlijke voorraad want na een reis zitten mijn broeken altijd aanzienlijk losser.

   Beantwoorden
 2. wat een prachtige rit was dat weer. Persoonlijk trekken mij de fantasie dieren in een kerk mij het meeste aan, zo bijzonder. Wat fijn dat die man je oplader kon maken zeg dat had anders wel heel triest geweest als je daardoor vervroegd moest stoppen. Nou ik hoop dat je weer zo’n mooi dag krijgt voorgeschoteld!

  Beantwoorden
 3. Weer een mooi verhaal weer vandaag ook hele mooie foto’s fijn dat er iemand is die jou kon helpen met de oplader zo zie je maar weer er is bijna altijd hulp onderweg. Ook leuk de mensen die zelfs nieuwsgierig zijn waar jij heen gaat. Het gaat jou goed verder hoeveel dagen ga jij nog? Groetjes.

  Beantwoorden

Plaats een reactie