De beste wensen voor 2022!

Het is alweer de laatste dag van het jaar.
Terugkijkend op 2021 is er veel gebeurd. In de wereld en ook tijdens mijn pelgrimstocht.
Het was een mooie reis met veel bijzondere ontmoetingen en logeerplekken.
Het was bijzonder om bij zoveel mensen thuis te worden welkom geheten.

Enkele dagen geleden viel bij mij het tijdschrift de Jacobsstaf op de deurmat.
Enige tijd geleden had ik via zoom een leuk en lang gesprek met de interviewer Pieter-Bas en hiervan heeft hij een mooi artikel gemaakt.

Sowieso waren er dit jaar enorm veel interviews. Meestal was er maar 1 a 2 per jaar maar dit jaar spant de kroon.
Het begon met een interview op website van tijdschrift Eva,
in Frankrijk had ik 2 krantenartikelen in La Tribune en le progres.
ook nog een artikel in het Kerkblad van de hervormde kerk in Nieuwkoop.
verder nog een Podcast van Johanna Kroon ism Nederlands genootschap van Sint Jacob.
en een paar dagen geleden kwam dus het artikel uit in de eindejaars editie van de Jacobsstaf, tijdschrift van het genootschap van St. Jacob.

Het is leuk dat zoveel mensen via deze manier over mijn pelgrimstocht kunnen lezen. Daarom ben ik ook bezig met mijn website. Daar moet altijd een hoop aan gebeuren, aanvullingen, verbeteringen, vertalingen. De Franse versie is nu bijna af en de Engelse wordt aan gewerkt.

Wie het nog niet heeft gedaan kan zich inschrijven voor mijn nieuwsbrief, dit kan op de homepage, dan word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom mijn pelgrimstocht en mijn website.

2022 hoop ik mijn pelgrimstocht te vervolgen. Ik hoop dan van Le-Puy-en-Velay naar Rocamadour te rollen.
Ik ben nog aan het uitzoeken welke boekjes ik hiervoor het beste kan gebruiken want een goede route in 1 boekje heb ik nog niet gevonden. Maar dat is niet zo erg want uiteindelijk zet ik vaak toch gedeelijk mijn eigen route uit.
De route van volgend jaar lijkt een zware rit te worden met veel bergen, maar behalve zwaar lijkt het mij ook een zeer mooie rit met veel natuur. Na een zware rit omhoog kan ik altijd genieten van het uitzicht boven op die berg en na elke helling komt een afdaling.
Dit is niet alleen bij het pelgrimeren zo maar ook in het leven. Na elke moeilijke periode komt weer een betere tijd. Laten we hopen dat dit ook voor 2022 zo is!

Voor nu rest mij jullie allemaal een geweldige jaarwisseling toe te wensen en een mooi, gelukkig en gezond 2022!

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

13 gedachten over “De beste wensen voor 2022!”

 1. Het was leuk om je te volgen. Ontzettend knap en petje af!!
  Ik wens je voor 2022 alle goeds, veel plezier met de voorbereidingen voor je volgende tocht. Ik zal je ook dan volgen. Zelf ben ik in 2017 lopend vanuit Nederland naar Santiago gegaan.
  Een bijzondere ervaring. Ik hoop nog eens een tocht te kunnen maken.
  Lieve groet Ans Jacobs

  Beantwoorden
 2. Naar Rocamadour was ook op de fiets een uitdaging, maar precies zoals jij zegt een heel mooie tocht. Ik zal weer met plezier jouw ervaringen lezen en wens jou veel plezier met de voorbereidingen en het uitstippelen van de reis!
  met vriendelijke groet
  Joost Knoester

  Beantwoorden
 3. Hallo kanjer de beste wensen voor jou en heel veel succes met het voorbereiden van jou tocht. De Jakopstaf heb ik nog niet gelezen maar heel leuk dat jij er in sta, ik ga jou weer volgen dit jaar. Groetjes van Marian en Wim.

  Beantwoorden
 4. Goedemorgen Laura,
  Veel inspiratie op jouw eigen camino in 2022. Gelukkig nieuwjaar met veel nieuwe uitdagingen. Ik blijf je volgen.
  Groetjes joke.

  Beantwoorden
 5. Ja ook voor jou de beste wensen Laura, geweldig hoe je het doet! Ik hoop dat je al je plannen kunt verwezenlijken en weer lekker geniet van wat er op je pad komt.!
  Pas goed op jezelf en je dierbaren en blijf gezond.! Dikke knuffel uit het zuuje 😉
  Bonne et Heureuse Année

  Beantwoorden
 6. Ik wens je een gezegend 2022 Laura!
  Je hebt al veel mooie tochten mogen maken en bijzondere ontmoetingen gehad.
  Ik ben benieuwd wat je nieuwe plannen jouw gaan brengen.

  Gods zegen, Miranda

  Beantwoorden
 7. Hoi Laura,

  ook voor jou de beste wensen en hopelijk weer een mooi jaar om het volgende deel van je pelgrimstocht af te leggen.
  Het is heel bijzonder, vind ik, wat jij meemaakt.
  Hoe dingen/problemen toch altijd weer opgelost worden. door hup uit onverwachte hoek.

  Beantwoorden
 8. Heb me zojuist ingeschreven. Boeiend artikel in de Staf. Ik woon aan de Chemin du Puy (in Eauze, zie de vorige Staf) en poppenspeler/vriend/jachtmaat Walter woont één etappe hiervoor (in Montréal; zie de Staf van december). Ik hoor/lees wel als je hierlangs komt. Maar dat zal nog wel een paar jaar duren. Succes op je tocht naar Rocamadour. Advies: lees ook de FB-groep Via Podiensis. Daarvan ben ik administrateur.

  Beantwoorden
  • Leuk dat je over me las in de Jacobsstaf. Die Facebook pagina kende ik nog niet. Ik zoek het op.
   Ik zal je op de lijst zetten met logeeradressen (net als de poppenspeler, ook ik heb diverse buikspreekpoppen dus dat artikel sprak me aan). Als het volgens schema gaat rol ik 2023 via jou.

   Beantwoorden

Plaats een reactie