Pelgrimstocht dag 17

Vanochtend, voor, tijdens en nadat ik de tent had ingepakt nog gesproken met diverse mensen van de camping. De Fransen met het campertje naast mij, Engelse motorrijders en de Vlaming en een Franse vriend van hem. Die Franse vriend liep niet naar Santiago toe, dat had hij al gedaan, maar hij liep terug naar huis. De meeste mensen gaan alleen lopend heen en gaan dan met auto/bus/trein/vliegtuig terug naar huis.
Ook de Vlaming gedag gezegd, en op de terugweg door België heen heb ik een slaapplek aangeboden gekregen, dus hem zie ik later waarschijnlijk nog.

Nadat ik ruim een uur later dan gepland vertrok rolde ik eerst door het centrum van Figeac heen om op de route te komen. Leuk was dat nu Rocamadour ook op de borden staat. Ineens komt het best dichtbij.
Voor ik Figeac verliet bezocht ik nog de kerk van St. Thomas des Carmes en daarna ging ik verder.

Het was weer klimmen en dalen vandaag, vooral in het begin veel klimmen. Wel kon ik heel mooi de dalen inkijken, dus dat was de klim wel waard.
Wat mij onderweg opviel was dat er hier enorm veel huizen zijn met torentjes, soms echte oude kasteelachtige huizen en soms moderne varianten er op.

Vandaag had ik veel geluk qua fruit, ik kwam langs pruimenbomen zonder eigenaar waarvan de pruimen rijp waren en ook nog eens op de juiste hoogte hingen dat ik kon plukken. Lekker!

Toen ik na een kleine 15km rollen het plaatsje Cardaillac in reed waren mijn rolstoelwielen (eerste set accu’s) al aan het piepen en net voor de kerk stopten ze er mee. Mijn rolstoel kon door de trap niet in de kerk opladen. Maar er bleek binnen, net naast de deur, een stopcontact te zitten en kon ik met oplader en verlengsnoer precies mijn rolstoel bereiken om te laden. Terwijl ik wachtte bekeek ik de kerk, vooral het glas in lood vond ik erg mooi.


Op dat moment wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Op 1 set accu’s zou ik de volgende camping op zo’n 15km met een flinke klim niet halen en het laden duurde eigenlijk te lang om daarna nog te vertrekken naar die camping, dat zou ik voor het donker niet halen. En eigenlijk was ik ook te moe voor nog 15km. Het probleem was alleen dat hier geen betaalbare slaapplek zit, en zelfs alles wat duur was bleek vol te zitten hoorde ik.
Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om naar een onofficiële slaapplek te zoeken nadat ik mijn rolstoel had geladen (4 uur bij de kerk gezeten). Ook mensen van het dorp zeiden dat ik hier wel ergens een plekje mocht zoeken.
Ik vond in dit plaatsje een openbaar toilet met een kraan en daarnaast zit een grasveldje, daar ben ik maar gaan staan met mijn tentje. Ik heb hier alles wat ik nodig heb. Eten had ik nog, stroom geladen bij de kerk en water en toilet hier vlak bij.

Nu ben ik erg moe en ga zo lekker slapen.

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

10 gedachten over “Pelgrimstocht dag 17”

 1. Hallo Laura,
  Hoe doe je het om elke dag toch te vinden wat je zoekt = een slaapplaats en stopcontacten? 2 essentiële zaken die je elke dag nodig heeft. Hopelijk kan je genieten van een goede nachtrust zodat je morgen fris als een hoentje verder kunt rollen.
  Goede nacht.

  Beantwoorden
  • Stroom, eten, drinken en slapen. Dat is alles wat ik nodig heb en alles waar ik onderweg naar zoek. Inmiddels weet ik gelukkig dat vrijwel elke kerk een stopcontact heeft.

   Beantwoorden
  • Hangt er vanaf hoe je eerste pelgrimstocht bedoeld. Het is mijn eerste reis maar Santiago, maar ik doe ieder jaar een deel van die reis. ik ben al sinds 2016 onderweg via allerlei omwegen. Dus al zo 6 jaar pelgrimstochten aan het maken. Alle verslagen van de eerdere reizen zijn ook terug te vinden op deze website

   Beantwoorden
 2. Bij het lezen van je blog begon ik mij af te vragen hoelang het opladen duurde en even verderop stond het (4 uur) dat is voor op de dag best een lange stop. O jee weer illegaal kamperen, je weet dat ik het eng vind dat je dat doet. Maar gelukkig blijk jij daar geen last van te hebben. Ook weer genoten van de foto’s dat maakt het toch net wat levendiger. Hoop op een mooie droge dag voor je ….hier is het nat.

  Beantwoorden
 3. Beste Laura heel fijn dat het nog steeds goed gaat. Trudi vindt het een beetje eng dat jij zomaar jou tentje ergens neer zet ik denk dat dit goed kan ik ben ook een pelgrim aan het volgen die vanaf Turkije aan het lopen is naar Santiago hij slaapt ook heel veel op plaatsen in het bos en dat gaat steeds goed. Soms hoort hij wel eens een dier s, nachts voorbij komen maar hij is nu al in Italië en dat gaat prima. Jij moet dan ook jou rolstoel nog onder een dekje zetten maar de mensen zijn heel gastvrij en vriendelijk naar de pelgrims, gelukkig maar. Veel succes verder.

  Beantwoorden

Plaats een reactie