Interview, fotoshoot en nieuwe rolstoel op komst

Wat waren het weer leuke en drukke weken. oa een interview, fotoshoot en nieuwe rolstoel op komst. dus tijd voor een nieuw blog.

Afgelopen weken ben ik door de Visie (Tv-gids van de Evangelische Omroep) benaderd of ik met een interview over mijn pelgrimstocht wil meewerken. Dat leek me hartstikke leuk en de Visie stond nog niet op mijn lijst!
Met de journalist sprak ik af in Zaandam bij Museum of Humanity. Een interessant museum met allemaal geweldig mooie foto’s van allerlei verschillende mensen van over de hele wereld.
Het was heerlijk weer waardoor we lekker buiten konden zitten. Het was een erg leuk en ontspannen gesprek / interview met Maarten Nota. Veel verteld over zowel mijn pelgrimage als mijzelf.

Tijdens het gesprek liep fotograaf, Ruben Timman, van het museum langs. Hij vroeg mij of ik op de foto zou willen voor het museum. Leuk! Dus zo gezegd, zo gedaan. Na het interview mocht ik op de foto in zijn nabijgelegen studio.
Over enige tijd verwacht ik de foto’s hiervan te zien. En dan kom ik waarschijnlijk ergens in het museum te hangen als een museumstuk.

Een paar dagen geleden had ik ook voor de Visie een fotoshoot. Enorm uitgebreid. Ik ben zoals jullie waarschijnlijk wel weten al best vaak met interview en/of foto’s in kranten en tijdschriften gekomen maar nog nooit zo uitgebreid als nu gaat gebeuren.

De fotoshoot was net ten zuiden van Amersfoort, in het bos. Een geweldige omgeving. Ze wilde mij graag met volledige bepakking op de foto dus de dagen ervoor heb ik mijn spullen al opgezocht, inclusief tent. Er zijn in het bos door 2 fotografen (Janita Sassen en Annemiek van der Kuil) enorm veel geweldige foto’s gemaakt, rollend, bij mijn tent, portret, en meer. In totaal zo’n 3 uur bezig geweest.
Was enorm leuk om mee te maken. Daarna wel enorm moe maar dat was het wel waard.
Nu moet ik alleen nog zo’n 3 weken geduld hebben voor het interview met foto’s in de TV-gids komt, een 6 pagina interview gaat het worden! Ik ben enorm benieuwd!

Ook wat betreft mijn rolstoel staan er veel veranderingen op stapel. Ik heb gisteren gehoord dat ik 30 mei mijn nieuwe rolstoel mag gaan ophalen. Daar zie ik enorm naar uit. Toen ik 2016 begon met mijn pelgrimstocht had ik net een nieuwe rolstoel, inmiddels is die flink gebruikt en versleten.
Dus over 2 weken rij ik naar de TNS (de rolstoelfabrikant) toe om hem op te halen. een Activator 2.5 word het. Een aantal dingen van mijn oude rolstoel moeten dan nog op mijn nieuwe worden bevestigd (bv rugleuning en aankoppelvoorwiel, spaakbeschermers). Dit word gelukkig gedaan door TNS. Dan hoef ik zelf alleen nog de kleine dingen er af te halen zoals mijn tasjes met gereedschap, fietsbel en ander klein spul.

Mijn nieuwe spaakbeschermers zijn gisteren binnen gekomen, zo leuk om mijn eigen ontwerp nu op ware grote te zien! Ik laat jullie nog even in spanning over hoe ze zijn geworden tot ze op mijn rolstoel zitten maar ik kan zeggen dat ze fleurig en zeer persoonlijk zijn! Ook de extra accu die ik nodig heb om lange afstanden te rollen heb ik al binnen gekregen. Ik ben blij en dankbaar dat de aanvraag voorspoedig is verlopen en ik een stoel krijg waar ik weer alles mee kan doen wat ik wil.

Dus ik kan binnenkort weer op pad en lange afstanden rollen met mijn nieuwe stoel! Daar zie ik naar uit. Zal vast wel even wennen zijn. De balans van elke rolstoel is net een beetje anders. ook krijg ik een ander merk elektrisch ondersteunde wielen. Dus ook dat zal even zoeken zijn naar de juiste instellingen. Ook de manier van bepakken zal anders worden. Dat komt doordat de buizen iets anders lopen dan bij mijn oude stoel.
Gelukkig heb ik nog even tijd om te wennen voor ik half augustus weer op pelgrimage ga. Over zo’n 3 maanden ben ik alweer onderweg!

Komende weken/maanden staan me dus weer leuke dingen te wachten.
Zodra ik de rolstoel en/of Visie binnen heb en meer weet over het museum zal ik het hier weer delen.

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

12 gedachten over “Interview, fotoshoot en nieuwe rolstoel op komst”

 1. Leuk om weer eens wat van jou gelezen te hebben.
  Ik ben benieuwd wat jij nog meer met ons gaat delen.
  Ook mooi dat jij de beschikking krijgt over een “Rolls Royce” met uithoudingsvermogen 😀

  Beantwoorden
 2. wow wat tof zeg….nog zo jong en dan al een museum stuk worden…..hahaha. Leuk Laura jij hoort eigenlijk ook al tot de BNers van Nederland Met al je interviews. Nou ben benieuwd naar je nieuwe rolstoel en spaakbeschermers. En je pelgrimage komt ook al dichtbij.

  Beantwoorden
 3. Zodan! Dat geeft een mooie impuls, heel benieuwd naar het interview en de foto’s, ik kan gelukkig alvast je foto en handtekening vragen vóórdat je de straat niet meer over kan, hihi, grapje maar ontzettend leuk voor jou zeg. Ik hoop dat het je ook wat support en ondersteuning oplevert.
  En dan een nieuwe Rolls-Royce zeg ik dan maar, dat zal wennen zijn maar misschien ook juist veel meer gemak gaan geven omdat hij toch nieuwer is en er dan hopelijk ook wat meer pluspunten bij komen kijken.
  We gaan graag horen hoe dit verder verloopt!

  Beantwoorden
 4. Hoi Laura,
  Ik word helemaal blij van jouw verhaal!
  Wat een mooie gebeurtenissen en vooruitzicht om weer op stap te gaan.
  Ik ben erg benieuwd naar het interview.
  Liefs en shalom, Marita

  Beantwoorden
 5. Hallo Laura, wees terug “Welkom” en wij zien er zeker naar uit en volgen uw bewegingen waar U ook gaat… Benieuwd zijn we alleszins naar de talrijke veranderingen want het wordt… Anders ! En dat is goed !
  Warme groeten vanuit België en tot vlug hé !

  Beantwoorden
 6. Laura leuk om weer wat van jou te horen wij zijn heel benieuwd naar jou nieuwe rolstoel leuk dat jij net onder Amersfoort de foto’s heb laten maken de stad waar wij wonen.

  Beantwoorden
 7. Laura, wat een mooi bericht!
  Wat leuk dat aan jouw prestatie weer veel bekendheid wordt gegeven!
  En hopelijk maak je een mooie tocht met je nieuwe rolstoel.
  Succes en geniet van de zomertijd.

  Beantwoorden
 8. Geweldig een nieuwe rolstoel. Ik ben ook onderweg naar santiago en onder weg telefoon leeg. Jij had eens gezegt in de kerk en laat hij open zijn . En weer stroom. Dank je wel voor de tip.

  Beantwoorden

Plaats een reactie